Tijdens de baring kunnen er situaties optreden die afwijken van wat als normaal beschouwd wordt. Onder regie en verantwoordelijkheid van de verloskundige kan de kraamverzorgende van zeer grote waarde zijn tijdens deze onvoorziene omstandigheden. Tijdens deze training ligt de nadruk op de theorie achter de pathologie die je kunt tegenkomen bij een baring.

Denk bijvoorbeeld aan meconium houdend vruchtwater, episiotomie of weeënzwakte. Hierbij zal je niet direct acute handelingen hoeven verrichten, maar het is wel heel nuttig om te weten hoe deze situaties ontstaan, wat de risico’s zijn en hoe te handelen. De nadruk ligt op welke taken en verantwoordelijkheden de kraamverzorgende heeft in deze situaties.

Tijdens deze training worden acute handelingen tijdens de baring maar minimaal geoefend, hiervoor zijn andere trainingen ontwikkeld (bijv. de CAVE-training van EMB-opleidingen). Er komen juist onderwerpen aan bod die ook heel interessant zijn, maar waarop in vaardigheidstrainingen niet de nadruk ligt. Een interactieve scholing, waarbij je tot nadenken wordt aangezet door prikkelende vragen, casuïstiek en praktijkvoorbeelden.

Programma

  • De taken en verantwoordelijkheden van de kraamverzorgende
  • Uitdrijvingsfase: NVU, expressie/impressie, afwijkende ligging, episiotomie, ruptuur navelstrengproblemen, pasgeborene in slechte conditie.
  • ISBARR
  • Nageboortefase: vastzittende placenta, ernstig vbv.
  • Tijdens de vierde fase: HPP en shock.
  • Nazorg

Deze training maakt onderdeel uit van een reeks, maar kan ook los gevolgd worden. We raden echter aan om ook de training “vervroegde inzet partusassistentie” en “fysiologie van de baring” te volgen, om zo een volledig beeld te krijgen van de baring en wat jij als kraamverzorgende kunt betekenen voor de barende, haar partner en de samenwerking met de verloskundige.

Accreditatie

Deze scholing is door het KCKZ geaccrediteerd met 2,5 punten (studiebelasting 2, 5 uur) in categorie A.

Datum

     
              2021 Digitaal   19:00 uur

Wij komen ook op locatie, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie

Kosten

€ 66,00

* Verplicht veld
Javascript dient ingeschakeld te zijn om het formulier te kunnen verzenden

Cursussen
Facebook